От шоупрограми до милиони зрители - сестрите Хонг (продължение II)

Дамите стоят зад едни от най-популярните и обичани корейски сериали.

От шоупрограми до милиони зрители - сестрите Хонг (продължение II)


Третата част на тези два поста - цък и цък - е тук А тук можете да прочетете всички статии за сестрите Хонг.

A Korean Odyssey

Ако сте решили да използвате празниците, за да изгледате нещо стойностно, това е вашият сериал. Не изисква специална нагласа, героите са пресимпатични, пълно е с чудати и митични същества, има доста любов, която тържествува, абе...точно за празници е.

Сюжет: Момиче и жълт чадър + свръх могъщо същество. Може и от моите писания да не звучи интригуващо, но тази необичайна комбинация слага началото на чудато приключение. Което, освен всичко останало, ще помогне на един самовлюбен и арогантен митичен герой да еволюира до мъж, способен заради любовта да разруши света и всичко в него. Как се събира болката на 10 000-годишно съществуване в едно сърце? Как нишката на смъртта свързва хората? Как избираш самотата пред компромиса?

Това е история, която на пръв поглед може и да е приказна, но след това… ах, след това…

Няма да ви разкривам ни-що. Само ще изброя част от персонажите, в които всеки може да се огледа.

  • Вездесъщ мъдрец и маймуна, винолюбител, егоист (преди да срещне любовта)... Много ми хареса тук Lee Seung-Gi, който помните като гаджето на лисицата с девет опашки, нали?
  • Бял бик, шеф на агенция за звезди и жури в шоу за таланти. Малко ексцентричен, много самовлюбен, живее с маймуната… Супер Cha Seung-Won, ходят му такива роли
  • Прасе. И то какво - супер сладко и с хиляди фенове. Препратка към You're beautiful.
  • Куче, което служи на бика. Силна роля за El Lee - който не (я) е гледал за гоблина - веднага да се поправи.
  • Зомби. Много тематично, защото може да сложи края на света (не е заради COVID-19)

Вероятно изпускам нещо. Може и да е умишлено - но за сладолед и бележка на лични съобщения - мога да доразкажа. :)

Любопитен факт: Драмата е по мотиви от A Journey to the West - един от четирите велики класически романа на китайската литература. Публикуван е през XVI век и е актуален и до днес - пленява въображението. Какво повече да кажа, за да ви убедя, че историята си струва? Изтърпяла е изпитанието на времето.

Не знам колко ще заинтригува сериалът с това описание. Не си мислете, че това са истински животни, драмата е като фермерска сбирка и т.н. Гарантирам, че тук е събрана част от каймака на корейската поп култура. Има камео един особено известен младеж.

Hotel Del Luna

Харесвам IU още от един от най-любимите ми корейски сериали Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo, докато още от Sad Movie усещах, че на Yeo Jin-Goo му предстоят големи неща. Малко колеблив в The Moon Embracing the Sun (поради невъзможността да се разгърне по сценарий), но в The Crowned Clown беше безкомпромисен. Hotel Del Luna не е най-силният сериал и на двамата главни, малко хаотичен и с прекалено много сюжетни линии ми беше. Но такава визия, такова внимание към детайла...уау.


Сюжет: Сещате ли се когато в Master’s sun ви помолих да запомните една история с призрак на починалата дама, който посещава хотел? Тук това е доразвито - наказана за греховете си преживе душата на убиец и бандит се грижи за хотел, в който покойниците идват, за да починат преди да продължат по пътя си към отвъдното. И, разбира се, да довършат земните си дела. Дамата, която ръководи учреждението, е самовлюбена, властна и алчна. Но под повърхностната ѝ натура, се крие една наранена и уплашена жена, която иска да намери сили, за да прости, да обича и да продължи напред. Главният герой е малко goofy, но пък пълен с ентусиазъм и решителност.

Как и защо се срещат - предисторията е нещо като интерпретация на “Красавицата и звяра”. Красиво е. Събрали се, двамата се съюзяват да помагат на починалите и всеки епизод разказва различна история.Обединяват ги героите и постепенното повдигане на завесата - кои са те, защо са тук, какво ги е сполетяло. Камеота също са много, но и кратки: Lee Joon-Gi, Lee Si-Eun, Nam Da-Reum, Sulli, Kim Soo-Hyun… Всеки от служителите на хотела има интригуваща история. Кадрите са като картина. Но… Нещо липсва, нещо не достига… Може от толкова и различни истории да не остана време за връзката на главните, която можеше да бъде по-разгърната и задълбочена. Но все пак - пригответе кърпичките. Аз ревах като изоглавена - дори когато дядото с кученцето замина. Да не споменавам пиколото. А финалът...

Любопитен факт: За този сериал отиват 2 кг. кърпички. Шегувам се. Любопитният факт е, че се очаква американски римейк. Аз съм с много смесени чувства и по-скоро не съм ОК с подобно решение. Но всеки има право на вкус, дори и лош.

Това е! Aко / Когато напишат още нещо - ще гледам и ще го обсъдим. А вие пишете, не се свенете.

П.П. Използваните снимки не са мои. Плакатите са уж официалните на съответния сериал, не съм ги употребила с комерсиална цел. Където мога, споделям източника. Aко си познаете нещо и искате да го сваля, моля да ми пишете.