The Grand Seduction си е доста съблазняваща комедия

Американската комедия е лека, лежерна и сладка, идеална за семейна киновечер. Бонусите са Брендън Глийсън и Тейлър Китч.

The Grand Seduction си е доста съблазняваща комедия


ВНИМАНИЕ, ВНИМАНИЕ! Препоръчвам комедия! Няма шега, няма измама! Лято е, да му отпуснем края и да се посмеем здравословно!

Отдавна не съм се забавлявала така отдавна, без да преувеличaвам!

Ако съм супер-дупер-хипер-мипер взискателна ще кажа, че това филмът The grand seduction / "Голямото съблазняване"е разхищение на актьорския талант на Брендън Глийсън, но не съм, та четете по-надолу.

В забутано пристанище в Нюфаундленд населението от бивши рибари бавно гасне под унижението на безработицата и социалните помощи. Типично като във филмите през 90-те (да, толкова съм стара), героите разбират, че предишният начин на живот си е безвъзвратно отишъл и трябва да намерят нова перспектива за себе си, ако искат да се впишат в променената реалност. Освен пари за подкуп, за да привлекат петролна компания да им развали идиличната флоро-фауна, трябва да съблазнят и доктор, който да остане на трудов договор при тях. В това забравено от Бога, но не и от природата, кътче, такова чудо никога не е имало. По стечение на обстоятелствата и кокаина успяват за месец да прикоткат наперен пластичен хирург със странна любов към крикета. Мистерия и завидна порция смях е дали ще успеят да го накарат да се влюби в портчето им. И как.

Лично аз не съм очаквала да се израдвам толкова на филма, който е супер семпъл и няма много общо с любимите ми съвършени кинематографии. Но сценарийчето е сладичко, наивно, предсказуемо, лежерно и изобщо много привлекателно за семейна киновечер.

Споменах вече Брендън Глийсън, който ще остане в спомените ми като горд червенокос приятел на Мел-Смелото сърце-Гибсън. Кокаиновият доктор е моторизираното полицайче с готината бенка от “Истински детектив” 2 - Тейлър Китч, а като бонус получавате Архиeпископът от “Устоите на Земята” (където всички гледахме Еди Редмейн и го мразехме и обичахме едновременно) Гордън Пинсент.

П.П. В раздела за американско кино може да прочетете за още предложения като “Голямото съблазняване”.