Център-нападател: "Убийствена мистерия"

Адам Сандлър и Дженифър Анистън се оказаха нелоша комбинация и се озоваха на върха по гледаемост в Netflix с пародия на криминалния жанр.

Център-нападател: "Убийствена мистерия"


Чудих се в тая жега с какво да ви бъда полезна. Лято, слънце, море... не може да е с някоя драма, просто драма и мохито не вървят!!!


Да ви организирам roadshow в 10 града или да ви похваля филм на Адам Сандлър и Дженифър Анистън (Господи, аз ли съм или не съм?!) И понеже мъжът ми им е фен, пих доста бира, а така или иначе плащаме за NETFLIX, фиксирах Murder Mystery. Което, уважаеми, е най-доброто, което Сандлър и Анистън (заедно и по отделно) са правили от години. Не бързайте с конфетите, балоните и бенгалския огън!

Не че е нещо ВПЕЧАТЛЯВАЩО, но няма да повърнете първите 15 минути. Или ще. Защото точно тогава двамата се изявяват като клише за семейна двойка – тя- фризьорка, той – полицайче, което лъже, че е детектив. Малко намирисва на King of queens, особено с помощната двойка на юбилейната вечеря, но здраве да е. Идеята ми е, че след първите 15 минути нещата се нормализират и двамата отиват да вкарат адреналин във връзката си, гледайки как се опушва шунка в някое село в Италия. Примерно.

Тук идва моят ултра-симпатичен гей Люк Еванс, който играе мистериозен мега-милионер нещо-с-Кавендиш почти толкова добре, колкото стреля по дракони (справка - The Hobbit), и кани The Spitzes (двамцата) на приключение с яхта. Те, разбира се, се съгласяват, защото…това е филм на Адам Сандлър, за Бога, кому е нужно „защото“…Така попадат в кръг на весела компания от ексцентрични паразити, които смучат от богатството на ексцентричен дядо. Имаме махараджа, бодигард, диктатор (или нещо от сорта), любовница, актриса, автомобилен състезател, племенник, син-гей, американците Сандлър-Анистън и поредица от убийства. Ааааа, и клише за френски комисар, който прави перфектни кръгчета от дим. Никога не е икономът, да знаете.

Това можеше да е „Убийство в Ориент експрес“, ама не е, защото не е е по Агата Кристи, а по Джеймс Вандербилт. Искрено му благодаря за BASIC, където обаче беше продуцент. За Murder Mystery не му благодаря. Няма ги и известните актьори, но тези тук се поназнайват, та не е много мъка за умиране.

Като му тегля чертата имаме нещо като пародия на криминалния жанр, с щипка абсурден хумор, малко истински смях и нещо като сторилайн – чрез трудности и преодоляване на проблеми да се събере амортизирана двойка, която да заживее Happy-ever-after.

Ще ви оставя да тръпнене с мисълта кой е убиецът и събират ли се американците. От мен 6 от 10.

П.П. “Убийствена мистерия” има и продължение, което си причиних, но не знам дали ще стигна да пиша. Ако първата част ви допада, гледайте и втората - в общи линии.